Help, ik wil uit Bijzonder Beheer!

Een veel gehoorde hartekreet, waarbij wij steeds vaker gevraagd worden om te helpen. Ondanks onderstaand artikel 2 blijkt dit in de praktijk toch vaak zeer wel mogelijk. Met 2 tevreden partijen tot gevolg die hun relatie zien herstellen naar een win-win situatie. 


Artikel Uit FD 26.03.2015.

De AFM constateert wel dat de verwachtingen van mkb'ers over het doel en werkwijze van bijzonder beheer vaak botst met de realiteit. Zij verwachten hulp van de bank en zien extra risico-opslagen als een hindernis. Maar het –legitieme - doel van bijzonder beheer is het beheersen van het risico door de bank. Banken zouden klanten wel beter kunnen informeren over het doel van bijzonder beheer en uitleggen hoe een dergelijk proces eruit ziet. Ook moeten probleembedrijven vooraf duidelijk worden gemaakt dat ze naar de intensive care worden overgebracht, iets wat nu niet altijd gebeurt. Tegelijkertijd hebben ondernemers zelf ook een verantwoordelijkheid vindt de AFM, bijvoorbeeld door zich goed te verdiepen in de kredietovereenkomst en de mogelijke gevolgen.   


Eerste stap is herstel van de vertrouwensrelatie met bank. Direct gevolgd door verbetering van de liquiditeitssituatie.Ook op lange termijn. Want voortzetting, en soms zelfs uitbreiding, van financiering is een voorwaarde om lange termijn ambities te realiseren. 


Herstel van vertrouwen door communicatie en prognoses realiseren is hierin key. We vertellen graag hoe we dat doen, ook in uw situatie. Bel: 06 10 67 53 56.